Hengellistä pelimannimusiikkia Lempäälän kirkossa

Konstan kauneimmat -konserttikokonaisuus on puhutellut yleisöä jo parikymmentä vuotta. Valokuvassa Ikaalisten Kirkkokuoro ja Viulupelimannit.

Konstan kauneimmat -konserttikokonaisuus on puhutellut yleisöä jo parikymmentä vuotta. Valokuvassa Ikaalisten Kirkkokuoro ja Viulupelimannit.

Sunnuntaina 4. syyskuuta on erinomainen tilaisuus poiketa Lempäälän kirkkoon kuuntelemaan hengellistä pelimannimusiikkia. Kello 16 alkavassa konsertissa esiintyvät Ikaalisten Kirkkokuoro ja Viulupelimannit solisteineen. Konserttiohjelmistona on yleisön rakastama ja jo lähes legendaariseksi muodostunut Konsta Jylhän kauneimmat hengelliset laulut.

Konserttikokonaisuus sisältää kaustislaisen mestaripelimannin Konsta Jylhän hengellisiä lauluja ja instrumentaalimusiikkia. Paitsi Konsta Jylhän musiikkia, konsertti sisältää myös kaksi hengellistä laulua, jotka on säveltänyt ikaalislainen pelimannimestari Viljo Suojanen. Kyseisen ohjelmiston kanssa ovat ikaalislaiset kirkkokuorolaiset ja viulupelimannit kiertäneet Suomenmaata jo parisenkymmentä vuotta. Ohjelmiston ensiesitys tapahtui Ikaalisissa Sata-Häme Soi -juhlilla.

Vuonna 1910 syntynyt Konsta Jylhä oli ammatiltaan autonkuljettaja. Autoilijan työt loppuivat vuonna 1961 hänen jäätyään lavalta pudonneen tukkikuorman alle. Vakava onnettomuus aiheutti Jylhälle kallonmurtuman ja aivotärähdyksen. Tuskin Jylhä oli onnettomuudesta toipunut, kun seuraavana vuonna hän sai ensimmäisen sydänkohtauksensa. Nämä vaikeudet olivat ainakin osasyy siihen, että Konsta Jylhän ajatukset kääntyivät hengellisiä asioita kohti. Uskoon tulonsa jälkeen Konsta alkoi säveltää hengellisiä lauluja, joiden sanat syntyivät mm. raamattupiirissä. Juuri näitä lauluja on nyt tilaisuus kuulla konsertissa.

Konserttiin on vapaa pääsy.  Tilaisuudessa kerätään vapaaehtoinen kolehti, jolla pyritään kattamaan esiintyjien matkakuluja. Konsertin kesto on hieman yli tunnin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?