Jo riittää kyykytys

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry on pöyristynyt siitä, että jo kerran kuopattu eläkkeensaajien asumistuki nousi taas esille professori Juho Saaren vetämän eriarvoisuutta koskevan työryhmän loppuraportissa.

Hallituksen vähävaraisia eläkkeensaajia kohtaan tekemät kurjistamistoimet ovat jo kiristäneet täysin kohtuuttomasti heidän taloudellista asemaansa. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan esitetty eläkkeensaajan asumistuen poistaminen suistaisi köyhyysrajan alapuolelle noin 30 000 eläkkeensaajaa lisää tilanteessa, jossa jo nyt köyhyysrajan alapuolella elää lukumääräisesti sosioekonomisista ryhmistä eniten juuri eläkkeensaajia.

Hallitus aikoi jo aiemmin lopettaa eläkkeensaajan asumistuki, joka silloin pystyttiin torppaamaan. Liittomme vetosi asiassa hallituspuolueiden puheenjohtajiin, sosiaali- ja terveysministeriin ja kansanedustajiin. Järjestimme asian tiimoilta myös Heikoimman puolella -nimisen mielenosoituksen yhdessä Eläkeläiset ry:n kanssa Helsingissä 2015. Lopulta järki voitti ja hallitus perui aikeensa.

Tässä vaiheessa, kun asia on taas esillä, pitää jälleen vedota kaikkien eduskuntapuolueiden sosiaaliseen omatuntoon. Toivon, että pyyhkisivät mielestään ajatuksen asumistukien yhdistämisestä tulevaisuudessa. Esitys eläkkeensaajien asumistuesta luopumisesta ei taatusti nosta yhteenkuuluvuuden tunnetta niiden vähävaraisten joukossa, joita se koskettaa. Tehty esitys tulee jo nyt aiheuttamaan kauhua ja epätietoisuuden tunnetta heidän joukossaan.

Pirkko Oksa

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n Pirkanmaan Piirin ja Lempäälän Eläkkeensaajien puheenjohtaja

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.