Lempäälän talous vahvistui vuonna 2017

Käynnissä oleva Nova Lempäälällä eli kuntakeskuksen kehittämishankkeella pyritään luomaan lisää kasvua.

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö luonnehtii kunnan taloudellista ja toiminnallista tulosta vuodelta 2017 oli erinomaiseksi. Tilinpäätös oli 1,1 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kertynyttä ylijäämää kunnalla on nyt taseessa yli 16 miljoonaa euroa, ja kunta varautuu Lempäälän keskustan katuinfran rakentamiseen 2,1 miljoonan lisävarauksilla.

– Tärkeintä talouden tasapainottamisessa on ollut käyttömenojen hillintä. Tästä kehityssuunnasta Lempäälän on pidettävä kiinni jatkossakin, jotta selviydymme taloudellisesti tulevien vuosien investoinneista sekä maakuntauudistuksen mukanaan tuomista rahoitushaasteista, sanoo kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Vuonna 2017 Lempäälän toimintakulut vähenivät 2,1 prosenttia ja tilinpäätöksen 2017 vuosikate koheni 14,6 miljoonaan euroon. Kunnan velkamäärä on 3 066 euroa kutakin asukasta kohden. Velkamäärää on pystytty vähentämään kahdeksan miljoonaa euroa vuosina 2016–17.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.