Hiljaisuuden laaksossa

Jouduin omassa elämässäni 7–8 vuotta sitten syvään laaksoon, jollaista en osannut odottaa. Rakkaus Taivaalliseen Isään ja luottamus hänen hyvyyteensä joutuivat ennen näkemättömään testiin.

Parin vuoden aikana opin jotain siitä Isästä, joka kuulee meitä, mutta osoittaa rakkauttaan myös vaikenemalla. Tein matkaani itkien ja rukoillen, välillä peloissani laakson pimeässä haparoiden.

Tiesin ja uskoin, että Isä taivaassa kuulee rukoukset ja avunhuudot. En vain voinut käsittää, miksi hän ei tarttunut asioiden kulkuun eikä avannut tietä ulos koettelemusten keskeltä.

Toisinaan yritin toiveikkaasti tähyillä Jumalan taivaallisissa ”kangaspuissa” valmistuvaa työtä, mutta alhaalta käsin oli mahdotonta nähdä, mitä siitä syntyisi. Loppumatkasta olin itsessäni täysin avuton ja omista voimista riisuttu.

Mutta en nähnyt, miten tarkkaan tuota ”erikoistaivalta” seurattiin taivaasta. Rinnalleni lähetettiin ystäviä rukoilemaan ja rohkaisemaan: ”Odota, kyllä rukouksiisi vielä vastataan!”

Ajoittain omaankin sydämeeni laskeutui luottamus: ”Isä taivaassa, sinä pidät huolen. Vielä saamme kiittää sinua!”

Jumalan ihmeelliset vastaukset rukouksiin tulivat – meille täysin odottamattomalla tavalla ja hetkellä. Voi sitä riemun päivää!

Haluan rohkaista sinua, joka ehkä kuljet samanlaisia polkuja, profeetta Sefanjan sanoin:

”Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.” (Sef. 3:17)

Vanhempi raamatunkäännös ilmaisee kohdan näin: ” Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua.”

Alkukielen sana ”olla ääneti, pysyä hiljaa” tarkoittaa myös ”kyntämistä” ja ”kaivertamista”. Sillä on myös lohdullinen lisämerkitys ”suunnitella (jotain uutta) tekemällä se huolella ja ajatuksella.”

Jumalan syväkyntönä etenevät laaksot pelottavat, sillä niissä menetetään oma voima ja viisaus. Mutta kulkijan syliä ei jätetä tyhjäksi: sinne lasketaan Isän rakkaus ja entistä suurempi luottamus hänen mahdollisuuksiinsa.

”Hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua.” Siunausta ja voimia matkallesi!

 

Raili Paul