Kouluun palasi torstaina 86 prosenttia Lempäälän ja Vesilahden oppilaista – Päiväkodeissa lasten lukumäärä nousee ensi viikolla

Kouluihin palattiin koronahuolista huolimatta isolla prosenttiosuudella. Kuva: LVS-arkisto

Oppilaat palasivat koulutielle torstaina 14. toukokuuta. Etäopetusta kesti koronan vastaisten toimien vuoksi liki kaksi kuukautta.

Lempäälässä ja Vesilahdessa lähiopetukseen palasi eilen 86 prosenttia oppilaista.

– Perusopetuksessa oli torstaina noin 3 200 oppilasta, kun kaikkiaan oppilaita on 3 850. Pois jättäytyneiden määrä nousi yli 10 prosenttiin, mutta se oli odotettua. Joukossa oli tavallisiakin sairauspoissaoloja, opetuspäällikkö Marko Lahtinen Lempäälän kunnasta sanoo.

Vesilahden kunnan sivistysjohtaja Mika Seppänen kertoo, että Vesilahdessa paikalla oli esi- ja perusopetuksen oppilaita yhteensä 604. Tavallisesti oppilaita on kouluissa 705.

 

Torstaina myös moni pienempi lapsi palasi päiväkotiin. Varhaiskasvatuksen piiriin Lempäälässä palasi 59 prosenttia lapsista. Päiväkodeissa paikalla oli 582 lasta.

– Ensi viikolla luku nousee 70 prosenttiin ja kesäkuussa paikalla on 77 prosenttia lapsista, Lempäälän kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Mirva Ritari kertoo.

Vesilahdessa päiväkodeissa oli torstaina läsnä 115 lasta, eli 55 prosenttia lapsista. Varhaiskasvatuksen piirissä on kaikkiaan 204 lasta.

– Luku kasvaa loppukuuksi. Tämän viikon torstai ja perjantai ovat hiljaisemmat. Arvioisin, että ensi viikolla paikalla on 70-80 prosenttia lapsista, varhaiskasvatusjohtaja Anne Mäki Vesilahden kunnasta kertoo.

 

Lue lisää:

Korona tuli lähelle – Moision koronatartunta pistää puntaroimaan kouluun paluuta, koululla suunnitelmia on tarkennettu

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?