Päihdehuollon kuntayhtymän voi purkaa

Vesilahden kunnanhallitus vastaa Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän suurten jäsenkuntien Tampereen, Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkien tiedusteluun, että on Vesilahden kunnan etujen mukaista erota kuntayhtymästä, mikäli kuntayhtymän suuret jäsenkunnat eroavat kuntayhtymästä ja kuntayhtymän velvoitteet ja taloudelliset rasitteet jäisivät pienten jäsenkuntien vastuulle.

Vesilahden kunta on käyttänyt Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän tuottamia päihdehuollon laitoshoidon palveluja hyvin vähän viime vuosina. Päihdehuollon laitoshoidossa on ollut vain yksittäisiä asiakkaita. Käytön vähäisyyteen on syynä päihdehuollon toimintatapojen muuttuminen entistä avohoitopainotteisemmaksi, jolloin laitoshoidon tarve on huomattavasti vähentynyt.

Vesilahden kunnanhallitus katsookin, ettei kuntayhtymän toiminnan jatkaminen ole välttämätöntä vesilahtelaisten päihdeasiakkaiden palveluiden turvaamiseksi.

Hämeen päihdehuollon kuntayhtymään kuuluu 29 kuntaa. Kuntayhtymän suurimmat jäsenkunnat Tampere, Lahti ja Hämeenlinna ovat käynnistäneet keskustelun kuntayhtymän tulevaisuudesta ja toiminnan alasajosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?