Kisan B-tytöt kahdeksansia

Lempäälän Kisan lentopallon B-tytöt pelasivat ikäluokan sm-finaaleissa 27-28.4. Eurassa. Joukkue oli raivannut tiensä voittamalla karsintalohkonsa Sääksjärvellä ja lähti kaksipäiväiseen turnaukseen hakemaan mitalia nappionnistumisella.

Alkulohko sujui kisattarilta loistavasti, lohkovoitto tuli ennen Joen Jujua ja Kalevan Lentopalloa. Turnaus alkoi iltapäiväpellillä tamperelaista KaLea vastaan. Tulos oli vakuuttavasti 2-0. Lohkokakkoseksi jäänyt Juju tarjosi astetta tiukemman vastuksen ja sai vietyä pelin kolmanteen erään. 2-1 voitto irtosi lopulta eräpistein 15-12.

Lauantaina edessä oli vielä ratkaiseva ristiinkarsintaottelu Jyväskylän Jyväslentistä vastaan. Siinä keskisuomalaiset olivat piirun verran kovempia ja puristivat 0-2 voiton. LeKi sai 20 ja 19 pistettä. Tappion myötä LeKi jatkoi pelejään sunnuntaina sijoista 5-8.

– Turnauksesta jäi hyvät fiilikset, vaikka mitalipelien ulkopuolelle jäänti harmittaakin. Pelasimme jopa erittäin hyvin eikä yksikään erä mennyt täysin pieleen. Kunniaa valmentajille taktisista vaihdoista ja muusta työstä. Pystyimme näyttämään miten hyvin osaamme pelata, kertoo tuntemuksistaan joukkueen libero Mira Stenman.

Sijoitusottelut joukkue aloitti Pihtiputaan Plokia vastaan. Tiukan pelin jälkeen voittajaksi selviytyi Ploki eräluvuin 2-0. Näin turnauksen viimeisen ottelun panoksena oli voitolla 7. sija. Siinä vastaan asettui alkulohkosta tuttu Juju. Juju otti pelistä revanssin ja vei 7. sijan 2-1 voitolla. Niinpä lopputuloksena Lempäälän Kisan B-tytöillä oli olla Suomen kahdeksanneksi paras joukkue ikäluokassaan.

Jyry ja A-Volley yhdistyivät

Pojissa Lempäälän Jyryllä oli B-poikajoukkue kasassa vielä alkukaudesta, joka pelasi muutaman turnauksen alkusarjaa. Sitten pelaajarosterin pienuus tuli vastaan ja joukkue yhdistyi Viialan A-Volleyn kanssa ja pelasi loppukauden A-Volleyn nimellä. Joukkueet olivat pitkäaikaiset kilpakumppanit sekä naapurit ja yhdistymisen lopputuloksena oli yksi kovatasoinen B-junnuporukka.

Kaikkiaan viisi jyryläistä ja valmentaja Raine Koskela siirtyivät loppukaudeksi Viialaan. Joukkue eteni aina sm-finaaleihin saakka, jotka pelattiin Siilinjärvellä samaan aikaan B-tyttöjen vastaavan turnauksen kanssa. Siellä joukkue yllätti itsensä ja kaikki muutkin selviytymällä lopulta välieriin asti. Siinä kohtaa rajat tulivat vastaan joukkueen oltua lopulta hienosti neljäs.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?