Juujärvi palaa Kisan Mestis-valmentajaksi

Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-joukkueen ympärillä on ollut viimeiset kuukaudet hipihiljaista. Baariparlamenteissa on jopa arveltu LeKi:n Mestis-tarun olevan päätöksessään, mutta huhut huippukiekon kuolemasta Lempäälässä voidaan nyt kumota ja kuopata.

Kisan Mestis-profiilinuuden nousun airueeksi tulee tuttu mies seitsemän vuoden takaa, Juha Juujärvi.

– Paluu Lempäälään tuntuu paluulta kotiin. Tuttu ympäristö ja tuttuja ihmisiä, Hakkarin halliin on helppo ja hyvä palata, alleviivaa kovasti valmennuskannuksia viime vuosina saanut Juujärvi tuntemuksiaan.

Juujärvi luotsasi Kisaa Mestiksen avauskaudella eli 2007–08, jolloin joukkue oli runkosarjassa sensaatiomaisesti viides ja taisteli tiukasti KooKoota vastaan pudotuspeleissä. Matka jatkui LeKi-kauden jälkeen Ilveksen apuvalmentajaksi, josta oululaisjuurinen valmentaja muutti Kouvolaan. Reilut kaksi ja puoli kautta Kouvolassa tuottivat värisuoran Mestis-mitaleja, täyttymys tuli pari kuukautta sitten, kun KooKoo voitti Mestiksen ja sai oikeuden hakea liigapaikkaa ensi keväänä.

– Vuodet ovat kouluttaneet miestä. Uskon olevani kypsempi ja parempi valmentaja kuin seitsemän vuotta sitten.

Kisa jatkaa yhteistyötä Tapparan ja Ilveksen kanssa. Tappara on niin sanottu liigaemo, mutta myös Ilves on edelliskausien tapaan vankasti Kisan taustatukena tarjoamalla pelaajiaan lempääläisten käyttöön.

– Farmiyhteistyö on täällä sujunut hienosti. Katsokaapa vaikka MM-kisoissa loistanutta Olli Palolaa, hän nosti itsensä kansalliselle huipulle Kisan kautta. Lainapelaajien toivon entistä paremmin ymmärtävän Mestis-visiitin merkityksen heille. Onnistuminen Mestiksessä poikii varmuudella näyttöpaikan liigasta, Juujärvi teesittää.

– Ihan selvää on, että viime kaudesta pitää parantaa. Vanha LeKi-henki tulee palauttaa. Paikallista innostusta tulee kaikin keinoin lietsoa.

Juujärven esikunta on vielä hiukan auki. Apuvalmentaja-asia on pitkälle valmis, mutta viilausta vaille. Maalivahdeista vastaa Pekka Korhonen ja fysion vastaavana jatkaa Visa Luoma.

Pelaajarintamilta sopimusuutisia ei vielä ole. Viime kauden joukkueesta jatkajia löytyy, mutta uutta vertakin perinteisesti sakkiin tulee runsaasti mukaan.

Mestiksessä kävi aikamoinen kato, kun viime vuoden seuroista kolme on poissa. Vaasan Sport nousi liigaan. HCK Keravalta ei edes hakenut sarjapaikkaa talousongelmiensa takia ja Joensuun Jokipojille ei lisenssiä herunut, koska joukkue on velkasaneerauksessa muun muassa jättimäisten verorästiensä takia. Uutena Mestis-joukkueena kartalle tuli KeuPa HT Keuruulta.

Kisankin Mestis-lisenssi vaati sääntöjen venyttämistä, sillä Mestiksessä vaaditaan 1 500 istuinpaikkaa, joita Lempäälän hallissa ei ole. Olosuhteet kuitenkin kohentuvat, kun Lempäälän Jäähalli Oy sai valtionapua halliremontille. Ensimmäisessä vaiheessa uusitaan kesän aikana vanhimpia pukuhuoneita.

Juha Juujärvi luotsasi Kisaa Mestiksen avauskaudella 2007–08, jolloin joukkue oli runkosarjassa sensaatiomaisesti viides.

Juha Juujärvi luotsasi Kisaa Mestiksen avauskaudella 2007–08, jolloin joukkue oli runkosarjassa sensaatiomaisesti viides.

Kommentti:

Sotaan apatiaa vastaan

Legendaarinen punk-muusikko Maukka Perusjätkä levytti vuonna 1978 tarttuvan kappaleen nimeltä ”Sotaan apatiaa vastaan”. Se olkoon tunnuksena Lempäälän Kisan tulevalle jääkiekon Mestis-kaudelle.

Sillä juuri apatia, välinpitämättömyyden tunne, on ollut muutamina viimeisimmistä kausista suurena murheena.

Peleissä on vähän väkeä, lattea meininki ja kotihallissa pelaaminen on ollut koko lailla munatonta viimeiset kolme kautta. Siinä on karusti sanottuna kattava kuvaus lempääläisestäMestis-kiekkoilustaviime vuosilta,toki muutamalla poikkeuksella höystettynä tyyliin viime joulukuun Hakametsän-ottelu TuToa vastaan.

Juha Juujärven rekrytointi päävalmentajaksi on loistava veto. Seuran ja joukkueen profiili nousi monella pykälällä.

Keväinen osakeantikin sujui hyvin päätyen L-VS:n saamien tietojen mukaan noin 35 000 euroon. Tällä toivottavasti saatiin pahimpia talousaukkoja täytettyä.

Yhteistyö lentopallon kanssa on alkanut hyvin. Maan toiseksi korkeimmalla sarjatasoilla pelaavat saman seurat sakit tekevät yhteispeliä muun muassa kausikorttirintamilla. Lätkän kausarilla pääsee lentispeliin ja lentiksen kausikortilla saa puolestaan tukun irtolippuja Mestis-matseihin.

Vielä, kun Kisan kiekkotiimi saa hyviä pelaajia johtotähdiksi sakkiinsa, voidaan sanoa taistelun apatiaa vastaan alkaneen väkevästi.

Valitettavasti ykköstähti Lassi Mattilan elämäntilanne vienee miehen pääkaupunkiseudulle, mutta ainakin LeKi-juurinen Sami Laakso ja muutamat muut pidemmän linjan LeKi-pelaajat tyyliin Antti Hilden, Jarkko Pyymäki, Petteri Friman, Olli Henriksson, Juha Suomaa ja Toni Niemi kannattaa kiinnittää sopimuksin ihan jo pelkästään tuttuuden ja jatkuvuuden nimissä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?