Työmiehet innostuivat viikonlopun kunniaksi

Viime otteluraportissa LVS haikaili ratkaisurintamalle laajuutta ja heti seuraavassa ottelussa Kisan Mestis-joukkue vastasi huutoon. Sarjajumbo Heinolan Peliitat kaatui Hakkarissa vakuuttavasti 5-1 (2-0, 2-1, 1-0) pitkälti juuri asennepelaajien tehoillan ansiosta. Työmieshaalareita pitävä raatajaosasto sai nauttia glooriasta ja tehopisteistä unohtamatta kuitenkaan myöskään työnsä toista puolta: uhrautuvaisuutta joukkueelle, joka oli toinen peruspalikka illan voitossa.

– Perjantai-ilta ja kotipeli. Vastassa vain parin pisteen päässä oleva Peliitat ja play-off-paikka tähtäimessä, keräsi illan sankari, kahden maalin mies Aleksi Luhtalampi syitä syttymiselle illan peliin.

– Tässä on nyt kolme kuukautta kaivettu kantapään kautta, kaikki lähtee luonteesta ja joukkuepelistä. Alan luottamaan joukkueeseen entistä enemmän, näki puolestaan LeKi-valmentaja Juha Juujärvi hyvän sykkeen salaisuuden.

Kisalta puuttuivat loukkaantunut Patrik Laine sekä Valentin Claireaux ja Sami Holappa. Liigasta saapuivat Patrik Moisio, Ville-Vesa Vainiola, Aleksi Elorinne ja Dominik Hrachovina. Ketjut pysyivät lähes samoina keskiviikosta ja yhteinen sävel löytyikin heti alussa. Kisa oli juuri sellainen kotijoukkue, kuin sen pitikin: äärimmäisen halukas taistelemaan jokaisesta sentistä.

Molemmat aloittivat pelin melko samantyylisellä taktiikalla. johon kuului puolustuksen paineistus heti kiekonmenetyksen jälkeen mahdollisimman syvällä hyökkäysalueella. Se aiheuttikin suuren määrän puolustuspään menetyksiä ja pyörityksiä molempiin päihin. Etenkin Kisan ykkönen Miikka Männikön johdolla loi vahvaa painetta.

1-0 maali oli osoitus palkinnosta kovan työn seurauksena. Sami Laakson upea syöttö vapautti Matias Simontaipaleen, joka sai harjoituskaudesta riivanneen apinan selästään viimeistelemällä hienosti läpiajosta. LeKi oli liukkaalla luistimella mukana ja Henri Tuominen oli lisätä johtoa seuraavasta hyökkäyksestä. Kisa näytti kuka oli isäntä ja meni 2-0 johtoon Aleksi Luhtalammen ohjauksella. Vaikka hän oli jo kaatumassa poikittaisen mailan voimasta, sai nuorukainen ohjattua Jimi Kurosen kudin verkkoon.

Toisen erän alussa soitettiin lisää ilosäveliä kaiuttimista, kun Luhtalampi tekaisi illan toisensa Peliitta-puolustusksen unohdettua hänet yksin maalin eteen. Koko ketju laidoilla Jesse Huhtala ja Olii Henriksson oli kepeällä jalalla kaukalossa ja keräsi Juujärven kiitokset:

– Tämä ketju on pelannut jo muutaman pelin hyvin ja nyt saivat palkinnoksi pari maalia.

– Itselläni upposi tänään hyvin, mutta kyllä se kolmaskin oli mielessä. Petteri Friman passasi vielä tyhjän maali… myhäili Luhtalampi.

LeKi-puolustuksen liideriksi palannut Jimi Santala on osoittanut todella arvonsa joukkueelle tuoden uuden vaihteen avauspeliin. Santala teki illan 4-0 maalin ranneheitolla maalille, joka pomppasi Peliitta-vahti Antti Rautiolan olkapäästä ilmoihin ja lopulta maalin perukoille. Syötön tarjoili Friman, joka aloitti illan seitsemäntenä puolustajana mutta merkautti makean teholukeman +3. Tämä riitti Rautiolalle ja maalille luisteli Heikki Tuomisto ottelun puolen välin lähestyessä.

Peliitat sai paljon laukauksia, mutta suurin osa oli helppoja lämmittelykoppeja Hrachovinalle. Ensimmäiset todelliset koetinkivet heinolalaiset saivat aikaan Kisan tarjottua kavennusta loppuerän kolmella jäähyllään. Hrachovina ja alivoimaneliö eivät kestäneet loputtomiin, kun Jesse Peltonen iski illan ainokaisen vieraosuman.

– Tulos ei kerro kaikkea illan pelistä, Peliitoilla oli omat momenttuminsa ja tuli silloin vahvasti maalille. Tarvitsimme silloin maalivahtia ja Hrachovina piti numerot meille edullisina, Juujärvi jakoi tunnustusta.

Kisa hieman herpaantui ja tarjosi Peliitoille saumaa tulla peliin mukaan, mutta sai pidettyä eron kolmessa erätauolle mentäessä. Kolmannessa erässä Michal Kristof ja Peltonen kilauttivat tolppaan ja Hrachovina pysäytti Peltosen toisen huippupaikan sekä Aatu Viljasen kudin maalin edestä. Myös LeKilä oli omat mahdollisuutensa lyödä lopullinen niitti, Luhtalampi haki kypärätemppua vimmatusti ja Toni Kallela sekä Tuominen hukkasivat tilaisuutensa.

Uhrautumisen esikuvaksi nousi Laakso, joka blokkasi kovan kudin selällään Peliittojen ylivoiman aikana. Laaksoa hoidettiin jäällä vaihtoaitiossa loppupeli, mutta tulos oli tärkein: maalia ei syntynyt. Lopulta nuorten maajoukkueessa pisteitä takonut Jonatan Tanus sai siirrettyä tehot myös Mestikseen ja teki illan viidennen kaksi minuuttia ennen loppua, Patrik Moision alustaessa illan toisen maalin. Voitto tuli tärkeään saumaan, sillä kolme tappiota olivat tiivistäneet sarjataulukon tyvipään.

– Meiltä lähes ehjä 60-minuuttinen, kolmannessa erässä pelasimme fiksusti johtoasemassa. Joukkue oli heti alusta asti valmis laittamaan kaiken likoon niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä ja nyt saimme myös ratkaisijoita laajemmalta rintamalta, Juujrävi iloitsi.

Kisa matkaa heti huomenna Keuruulle, jossa se kohtaa ensi kertaa vieraskaukalossa KeuPa HT:n. KeuPa on osoittautunut vahvaksi kotijoukkueeksi ja sen tiedostivat myös lekiläiset.

– He ovat todella kova kotijoukkue, voittaneet muun muassa Jukurit. Tulee kova peli, Luhtalampi ennusti.

– Keuruu on yksi pahimmista paikoista, tämän iltainen voitto ei auta huomenna enää mitään, Juujärvi pohti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?