Välieräpaikka ratkaistaan seitsemännessä kohtaamisessa

LeKi ja TUTOn välinen puolivälieräsarja viedään maaliin pisimmän mahdollisen kaavan kautta. Perjantaina Lempäälässä TUTO nappasi 2-4 (0-1, 0-1, 2-2) voiton ja tasoitti ottelusarjan 3-3. Välieriin etenevä joukkue ratkaistaan heti lauantaina Turussa kello 19 alkaen.

LeKin viimeistely ei ollut toivotulla tasolla ja TUTOn maalivahti Kaapo Kähkönen pelasi loisto-ottelun. Kisalla oli tekopaikat heiluttaa reppua useammin, mutta sarjan katkaiseminen 378-päisen kotiyleisön edessä ei onnistunut.

– Tämä oli todella laadukas Mestis-peli ja marginaalit olivat todella pienet. Meillä oli tänään aihiot haastaa turkulaiset, mutta viimeinen terävyys puuttui, harmitteli LeKi-käskijä Juha Juujärvi.

– Meidän päämme on kahdesti ollut pinnalla, nyt saimme kaverinkin tukalaan tilanteeseen vaihteeksi, maiskutteli TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen viitaten kahteen ”ottelupalloon”, jotka TUTO on pystynyt selvittämään.

LeKin maalilla jatkoi Dominik Hrachovina, Mika Noronen ei ollut pelikunnossa eikä kokoonpanossa niin LeKillä kuin Tapparallakaan. Mikke Levo korvasi Vilho Virmavirran, Miro Hovinen puuttui askista. Hyökkäyspäässä Otto Rauhala palasi kakkosen keskelle ja Tomi Iso-Mustajärvi oli 13. hyökkääjä pelaten lähinnä alivoimaa. Tomi Tuomisto pelasi toisen LeKi-pelinsä ja ensi kertaa kotiyleisön edessä.

Ottelun tärkeys näkyi ensimmäisessä erässä tarkkana puolustuspelinä ja virheiden välttelyllä. Ajoittain näytti jopa, että vastustajan avausmaalia pyrittiin estämään enemmän, kuin tekemään sitä itse. Intesiteetti oli matalampi kuin Lempäälän muissa peleissä, taklauksia eikä maalineduskahinoita ollut yhtä tiuhaan.

Tuomistolla oli avopaikka viedä Kisa kuskinpukille, mutta laukaus paraatisektorista painui ohi. TUTO sai aikaan arvokkaan avausosuman, kun Hrachovina torjui Rasmus Kulmalan vedon eteensä eikä Markus Jokinen saanut pidettyä Topi Taavitsaista kurissa, joka teki 0-1.

– Avausmaalin merkitys on näissä peleissä iso. Hrachovina pelasi tänään parhaan pelinsä vähään aikaan. On vaikea arvioida pelaajien merkitystä, kun he eivät ole kaukalossa, tuumi Juujärvi Norosen puuttumisen vaikutusta.

TUTO jatkoi hanakasi laukomista kuten muissakin peleissä. Alun ne suuntautuivat Hrachovinan hanskakädelle antaen hyvän tuntuman, mutta hiljalleen yhä matalammalle, joista tuli ripareita ja avausmaali.

Toiseen erään Kisa nosti tasoaan ja sai pelata kolmesti ylivoimaa. Jokinen purjesti läpi ja Antti Mäkilä sai vielä riparit, mutta Kähkönen piti pintansa. Atte Mäkinen sai takatolpalle kiekon, mutta ei osunut syöttöön. Kähkönen nollasi myös Valentin Claireaux’n.

Hyviä paikkoja siunaantui myös alivoimilla molemmille joukkeuille. Otto Rauhala polki läpi, muttei onnistunut. TUTO pääsi kolmella yhtä vastaan onnistuen söheltämään tilanteen.

Tuiki tärkeän 0-2 osuman sivalsi illan tehomies Kulmala. LeKi-pelaajia heittäytyi ja Hrachovinakin pyrki osuman estämään heittäytymällä, mutta lopputulos oli maali ja kasa lekiläisiä jäässä rähmällään. Se ajoi Kisan erittäin tiukkaan tilanteeseen.

Kolmannen erän alkuun Kisa löi kaikkensa peliin ja TUTO jäi pahaan mankeliin. Toisen erän hyvien tekopaikkojen lisäksi paine oli vahvaa, mutta Kähkönen selviytyi maalillaan vahvasti. Sen lisäksi turkulaiset olivat kovia oman maalinsa edessä ja yleisesti kaksinkamppailuissa. Ketju Jokinen – Tuomisto – Roope Ranta uurasti isoja minuutteja päätöserän kirikamppailussa.

– Meillä oli ongelmia TUTOn sumpun murtamisessa. Hiljalleen saimme sitä auki, etenkin viivasta pelaamisen kautta, näki Juujärvi päätöserän hyökkäysmyllytyksen.

Pahimmasta sillasta selvittyään TUTO sai myös hyökkäyksiä ja iski pelin 0-3:een Teemu Vuorisalon lämärillä ylivoimalla. Osuma livahti Hrachovinan längeistä turhan heppoisesti. Kisa tuli kuitenkin peliin takaisin mukaan lähes saman tien, kun Nico Lehdon veto painui hyvän maskin avulla verkkoon.

Aikaa oli vielä lisäosumiin ja TUTO auttoi tehtävässä ottamalla liika pelaajia kentällä -jäähyn. Kisa saikin hurjan paineen mutta lukuisat laukaukset eivät ottaneet kimmokkeita ja TUTOn maali säästyi takaiskulta.

Jäähyn lopulla ja sen jälkeen Kisa haki kavennusta ilman maalivahtia. Taistelun kuitenkin lopetti Kulmala illan toisellaan tyhjään maaliin. Mäkinen vielä kaunisteli lukemat 4-2:een, mutta liian myöhään. TUTOn hakiessa voiton päädyttiin legendaariseen game seveniin.

– Tämä on urheilun suola ja makeeta aikaa, itse olen nauttinut näistä kahdesta pelistä, joissa olemme olleet selkä seinää vasten. Nyt todella nähdään kuka pystyy ja kuka ei, Lehkonen tuumi seitsemättä kohtaamista.

– Se on toiselle niskalaukaus ja suuri nöyryytys. Peli on nyt kerta laakista poikki, kertasi Lehkonen huomisen kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Juujärvi näki sarjan loppuhuipennuksen hieman armollisemmin:

– Emme lähde game seveniin pelkäämään, pelaamme mahdollisuudesta. Tämä on hieno joukkue ja useille voi olla uralla ainoa tilaisuus tällaisen pelin pelaamiseen. Kaikkemme laitamme likoon, tulee hieno ilta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?