Lentopallon 3-sarjassa luvassa paikallispelejä

Lentopallossa Lempäälän Jyryn perinteinen joukkue telee paluun kahden vuoden tauon jälkeen liiton sarjoihin, kun Reijo Härikän ja Kimmo Katajamäen luotsaama sakki on mukana 3-sarjassa. Kaksi edellistä kautta Jyry lätki palloa Tampereen kuntosarjassa eli puulaakitasolla, joskin pelien taso siinäkin sarjassa oli varsin korkea. Nyt kuitenkin Jyryn lentopallojaoston kannustamana Jyry tekee come backin 3-sarjaan.
Jyryllä on nuorekas tiimi koossa, mukana on 1990-lukulaisia ja jopa 2000-lukulaisia pelaajia, joista osa mahtuu vielä B-ikäisiin. Olli Uusitalo, Jesse Kärkkäinen ja joukkueen konkari Tuomas Henttonen ovat verkkopelissä 3-sarjan tasolle todellisia kanuunoita. Nuorista pelaajista etenkin B-ikäisten Ossi Katajamäen ja Jonne Haaviston esityksiä seurataan isolla mielenkiinnola.
Jyry avasi sarjan komeasti kellistäen Ylöjärven YLE-75:n selkein 3 – 0-lukemin.
Samassa sarjassa on myös Kisan kakkosjoukkue, joka on aivan eri idealla liikkeellä kuin Jyry. Kisan reservisakki koostuu pääosin 1960 – 70-luvuilla syntyneistä konkareista, joiden päätähtäin on keväällä pelattavat eri veteraani-ikäluokkien SM-turnaukset. 3-sarja toimii hyvänä sparrauksena niihin.
Kisakin on saanut muutaman uuden pelaajan rosteriinsa, kun polvivammojen takia 1-sarjasakista sivuun jäänyt Timo Kela tulee joukkueen liberoksi ja ikämiespeleistä innostunut ex-liiga ja-maajoukkuemies Mika Pyrhönenkin on luvannut 3-sarjaa tulevalla sesongilla hakata.
Kisa ja Jyry pelasivat kaksi treenipeliäkin, ensimmäisen voitti Jyry selvästi, toisen puolestaan Kisa. Ensi sunnuntaina eli 18. lokakuuta sakit iskevät 3-sarjan erkeissä yhteen Hakkarissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?