Pauliina Mäkelä Ylen hallitukseen

Lempääläinen Pauliina Mäkelä on valittu Ylen hallitukseen. Hän on sosiaalisen median koulutukseen ja valmennukseen erikoistuneen Kinda Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Ylen hallituksessa on 5–8 jäsentä, jotka valitaan vuodeksi kerrallaan.

Yleisradio Oy:stä annetun lain mukaan hallituksen tehtävänä on muun muassa valita ja vapauttaa yhtiön toimitusjohtaja, päättää seuraavan vuoden talousarviosta, kutsua koolle yhtiökokous ja valmistella siinä käsiteltävät asiat sekä antaa yhtiön toiminnasta vuosittain kertomus Viestintävirastolle.

Hallitus nimittää myös sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi hallituksella on muita osakeyhtiölaista johtuvia tehtäviä. Hallituksella on kaksi valiokuntaa, tarkastusvaliokunta sekä nimitys- ja palkitsemisvaliokunta.

Ylen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Helsingin yliopiston kansleri, OTT Thomas Wilhelmsson.

Hallituksen jäseninä jatkavat viestintäjohtaja Carina Geber-Teir, johtaja Heikki Hellman, toimitusjohtaja Jussi Karinen ja toimitusjohtaja Kirsi-Marja Laitinen.

Uusina jäseninä Ylen hallituksessa aloittaa Pauliina Mäkelän lisäksi erityisasiantuntija Lauri Kontro.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>