Virta-kampus kaikkea muuta kuin esteetön

Lempäälän kunnan edustajat ovat juhlapuheissaan puhuneet esteettömyyden puolesta vuosikausia, mutta toteuttamisen asteelle on edelleen korkea kynnys. Mitään ei ole tapahtunut.

Viimeisin tapaus, Virta-kampus, on erittäin hyvä esimerkki, miten ei pitäisi rakentaa.

Koko kampusalue, piha lukuun ottaen on rakennettu siten, että itsenäinen liikkuminen apuvälineitä käyttäville on erittäin vaikeaa, jopa mahdotonta. Joka paikassa on korkeat rotvallit, opastus käytännössä olematon ja ulkovalaistus toteutettu ikkunoista ulos heijastuvalla valolla.

Kirjoittajapiiri kokoontuu kyseisissä tiloissa, jos sattuu pääsemään sisälle, koska ovet ovat silloinkin lukossa, kun opiskelu pitäisi aloittaa. Siinä sitten ravataan ovelta toiselle kokeilemassa, sattuisiko joku ovi olemaan auki. Opistomestari kertoi minulle, että ovi E1 on auki ja sitä voi käyttää. Ei ollut kyseinen ovi auki eikä myös mikään muu.

Tällainen välinpitämättömyys asioiden hoidossa ihmetyttää. Mitään asiaa ei saada korjatuksi tai ei periaatteesta haluta korjata.

Minua tällainen juoksuttaminen ja ovien aukiolon arpominen ei enää koske. Olen irtisanoutunut Pirkan opiston kurssilta yllämainittujen ongelmien vuoksi, joten yli 20 vuotta kestänyt opiskeluni päättyy Pirkan opiston  ja Lempäälän kunnan järjestämiin ongelmiin.

Martti Lindroos

Yksi kommentti

  1. Tarja Arpalahti

    Jos Pirkan Opiston kanssa on jotain sovittu, pitäisi huolehtia siitä, että ovet on silloin auki, kun niiden kuuluu olla. Eikö ole ketään, joka on vastuussa näistä tällaisista käytännönasioista?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?