Tehokasta on ilman sote-uudistustakin

Selviydyttyäni Lempäälän terveyskeskuksen ja laboratorioyritys Fimlabin tehokkuuden aikaansaamasta hämmästyksestä haluan tuoda toistenkin tietoon sen, miten hienosti täällä asiat toimivat.

Olin tilannut omalääkärini kehotuksen mukaisesti Fimlabille ajan verinäytteiden ottamista varten. Minulle annettu aika oli heinäkuisena aamuna kello 8.15. Näytteenotto tapahtui minuutintarkasti sovittuna aikana.

Sain kokeiden tulokset puhelimeeni jo samana päivänä heti puolenpäivän jälkeen. Seuraavana päivänä sain lääkäriltäni kirjeen, jossa oli ohjeita liittyen näihin minusta otettuihin näytteisiin sekä resepti apteekkiin. Kirje oli päivätty ja lähetetty alle kymmenen minuuttia sen jälkeen, kun olin itsekin saanut näytteenoton tulokset.

Verikokeesta omalääkärin reagointiin kului kaikkinensa vaivaiset neljä tuntia ja yksitoista minuuttia.

Haluan tuoda tämän esiin, jotta jokainen voi miettiä, miltä osin tuleva sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus voi tehostaa palvelua. Hain lääkkeeni itse aiheuttamatta lisää kustannuksia sairaanhoitopiirille. Olin saanut kirjeitse hyvän hoito-ohjeen.

Kyllä Lempäälässä toimii!

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.