Lentopallon kakkossarjassa kasvaa tulevia tähtiä

Vesilahden Visan passipelistä huolehtivat Veera Olkkonen (vasemmalla) ja Ella Paloniemi. Kuva: Visa fb-sivut

Edelliskausien tapaan lentopallon kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaa kolme joukkuetta Lempäälän–Vesilahden -akselilla. Naisissa kisaavat Lempo-Volleyn kakkosjoukkue ja Vesilahden Visa sekä miehissä Lempon kakkostiimi. Kukin joukkueista on avannut kautensa ja mikä mukavinta, kaikki korkkasivat voittotilinsä auki heti ensimmäisessä sarjapelissä.

Niin Visan kuin Lempon joukkueissa pelaa iso joukko nuoria pelaajia, joista saatetaan hyvinkin kuulla ja lukea vielä korkeampienkin sarjatasojen joukkueissa.

Vesilahden Visaa luotsaa kaiken kokenut lentispersoona Ari Paloniemi kumppaneineen.

– Joukkueen koostumus on muuttunut reilusti edelliseen kauteen verrattuna, sillä kuusi pelaajaa on vaihtanut maisemaa, osa siirtymällä eri joukkueisiin ja osa lopettamalla tai välivuotta pitäen. Joukkueen tavoitteena on selvitä ylempään loppusarjaan, kertoo Paloniemi joukkueestaan.

Mielenkiintoisia nimiä Visassa on omista C-junioreista nostetut nuoret Ella Paloniemi ja Elsa Tokee. Myös ex-liigapelaaja Annukka Paloniemi on käynyt Visan treeneissä tuomassa laatua.

Visa voitti avauspelissään Vesilahden Kirkonkylän liikuntasalissa liigaseura Oriveden Ponnistuksen reservijoukkueen puhtaasti 3–0, joukkueen parhaana palkittiin passari Veera Olkkonen.

 

Lempo-Volleyn naisten kakkostiimi voitti toisen liigajoukkueen eli Hämeenlinnan Lentopallokerhon reservit niinikään selkeästi erin 3–0, tehopelaajana hääri Maija Lahtinen. Joukkueen valmennustiimin muodostavat Juha Knuutila, Timo Hesso ja Anni Mäkinen. Joukkueen pelaajarosterin 13 nimestä isoin osa on juniori-ikäisiä.

Suuri osa pelaajista on nuoria, mutta kakkossarjakokemustakin löytyy. Joukkue on materiaaliltaan todella tasainen ja yhteistyö Lempon sisällä toimii hyvin. Pelaajat voivat tarvittaessa liikkua ykkös- ja kakkosarjojen välillä, Juha Knuutila sanoo.

Miehissä Lempon joukkue avasi pelinsä kotonaan voittamalla LP Kangasalan erin 3–1. Lemposta löytyy useita B-ikäisiä pelaajia, mutta myös rautaisen kokemuksen omaava nelikymppinen comeback-peluri Ossi Vesanen. Mielenkiintoinen pelimies on myös Niko Syri, joka innostui yli kolmekymppisenä kokeilemaan ensimmäistä kertaa sarjapelejä.

Nuorisokaartia edustavat B-ikäiset Lauri Lahtinen, Kendron Tuur, Kasper Vesanen ja vielä C-ikäinen Tuomas Huttunen. Iskusta Lempäälään palannut A-poikaikäinen lahjakas passari Teemu Nyström sekä armeijassa olevat Kalle Nieminen ja Arttu Hokkanen ovat pelaajia, jotka käyvät viikottain myös Lempon ykkössarjajoukkueen harjoituksissa. Ykkössarjasta reservejä käy vahvistamassa yksi tai kaksi pelaajaa per peli. Lempon päävalmentajana toimii Pasi Korkola.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?