Nuorten SM-yleisurheilusta kolmen mitalin saalis Lempäälään

Kuva: Veli-Matti Ranta
Aleksi Kivelä kiri komeasti 1500 metrin SM-pronssille 19-vuotisten sarjassa. Valmentaja-isä Pasi Kivelä oli myös tyytyväinen kisan jälkeen.

Kuva: Veli-Matti Ranta
Matias Mustonen oli vakuuttava voittaja 22-vuotisten korkeudessa tuloksella 210.

Varsinais-Suomen Laitilassa kisattiin menneenä viikonloppuna yleisurheilun nuorten sarjojen eli 19-vuotiaiden ja 22-vuotiaiden SM-kisat. Mukana oli kourallinen lempääläisurheilijoita, jotka klaarasivat osuutensa mainiolla tavalla, sillä LeKi-YU:n saldoksi tuli kolme mitalia plus muutama pistesija.

– Konaisuudessaan oli oikein onnistunut kisaviikonloppu. Nyt voitettujen SM-mitaleiden lisäksi saatetaan nähdä useampikin lekiläinen nuorten maaotteluedustajina, iloitsi seuran valmennuspäällikkö Veli-Matti Ranta.

Matias Mustosen tulostaso korkeushypyssä on vakiintunut , nyt hän ylitti ennätystään sivuavan 210 ja otti lajissaan 22-vuotiaiden ylivoimaisen mestaruuden. Ehjän treenikauden myötä kesä on ollut Mustoselle hieno: Kalevan kisojen pronssi, nuorten mestaruus, nuorten nelimaaotteluedustus ja todennäköisesti kauden päättää aikuisten maaotteluedustus Ruotsia vastaan.

– Hyppääminen Laitilassa oli helppoa ja teknisesti onnistunutta. Uusi ennätys 212:sta oli todella lähellä mennä yli jo siellä, joten uskon, että vielä voi loppukauteen osua tulospiikki. Isoja kisoja loppukesään vielä piisaa, kommentoi Matias Mustonen, jonka valmennuksesta vastaa Pekka Koskinen.

17-vuotiaalla Leevi Kerosella oli kiireinen viikonloppu. Monipuolinen Keronen osallistui suunnistuksessa Ruotsin puolella viestikisaan, matkasi vähillä unilla yölaivalla Turkuun, josta mies kuljetettiin Laitilaan juoksemaan 19-vuotiaiden 5000 metriä. Keronen teki työjuhtana töitä isoimman osan matkasta, mutta loppumatkalla Lahden Wilho Hautala oli inan nopeampi ja vei kullan. Keroselle siis hopeaa ajalla 15.27,19.

– Leevin ennätysaika (15.07) on kaikkien aikojenkin tilastoissa korkealla, kun huomioi hänen ikänsä. Suunnistus on tiiviisti mukana lajivalikoimassa, aika näyttää kummasta tulee hänelle ykköslaji, tuumaa Kerosta juoksussa valmentava Ranta.

19-vuotiaiden sarjassa mitalikantaan pääsi myös kesä kesältä tasaisesti kehittyvä maileri Aleksi Kivelä, joka sinni pronssille 1500 metrillä. Myös 800 metriä kulki kovaa, siinä tuloksena oli kuudes sija. 1500 metrin aika oli taktiikkajukosussa 4.12, 01, mutta 800 metrillä syntyi uusi oma ennätys ja LeKin seuraennätys aina miesten sarjaan saakka 1.56,28. Aleksi Kivelää valmentaa hänen isänsä Pasi Kivelä.

Kestävyysjuoksija Venla Rannalla on ollut hengityspuolen ongelmia koko kesäkauden ajan, mutta 3000 metrin esteet sujuivat silti mukavasti. Venla oli  viides ajalla 11.43. Jere Kaakinen oli 200 metrin alkuerissä mukana ja juoksi ajan 24,17, satasella Kaakinen tilastoi ajan alkuerissä 12,04.

Maaottelukutsua Matias Mustosen ohella voi odottaa ainakin Leevi Keronen ja ehkäpä Aleksi Kiveläkin.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.