Lentis-LeKille kuuden pisteen vieraskiertue

Kuva: Antti Raunio
LeKin lentislibero Jyri Niemi on akrobaattinen pelaaja, joka hakee palloja mistä asennosta tahansa. Niemen inspiroimana Kisa kuittasi kaksi voittoa vieraspelikiertueelta.

Menneillä lentiksen ykkössarjakausilla vieraissa pelatut tuplaviikonloput ovat olleen Lempäälän Kisalle täyttä myrkkyä. Tänä vuonna on eri ääni kellossa, kun LeKi kaatoi itselleen liki voittamattoman vastuksen eli Kyyjärven Kykyn erin 3–0 ja seuraavana päivänä kaatui Kuortaneen valmennuskeskuksen sakki myös erin 3–0. Kuusi lisäpistettä nosti LeKin sarjan kärkinelikkoon.

– Ultramakean Kyyjärvi-voiton jälkeen oli odotettavaissa, että nuorta Kuortaneen porukkaa vastaan tulee nahkea ottelu, niin kuin sitten tulikin. Joukkue on kuitenkin sitkeä ja klaarasi Kuortaneellakin hankalat hetket hienosti. Kyyjärven peliesitys oli selkeästi kauden paras peli meiltä, kommentoi iloinen LeKi-valmentaja Jani Huurne.

Piskuinen Kyyjärven kunta ja sen liikuntahalli on ollut vuosien aikana valloittamaton paikka Kisalle. Miltei aina on kotiintuomisina ollut  0–3-tappiolukemat. Nyt LeKi lähti latautuneena ja saikin iloisen peli-ilmeen aikaan, voi puhua ajoittain jopa pienestä hurmoksen poikasestakin. Yksi hurmoksen lietsojista oli entisessä kotisalissaan pelannut LeKi-libero Jyri Niemi.

– Hieno oli palata tuttuun saliin ja tuttuja oli katsomo puolillaan. Oma peli sujui hyvin, nostoja oli aika vähän, mutta puolustuspelaamiseen olen tyytyväinen, ilopilleri Niemi sanoi Kyky-pelin jälkeen.

Niemen ote jatkui vahvana myös Kuortaneella, missä hän sai vastaanottoja hurjan määrän ja nosti ne yli 80 prosentin tarkkuudella. Teemu Koivusen ja Sten Kruudan keskipeli on ottelusta toiseen aivan sarjan huipputasoa. Kyyjärvellä hakkurina tehoillut Sauli Silpo oli erittäin kovassa vireessä.

– Kun peilataan tätä viikonloppua historian vastaaviin, on oltava tyytyväinen. Tulosurheiluahan tällä sarjatasolla tämä touhu on, kuittasi Jani Huurne.

Seuraavan kerran Kisa on tulessa vasta 28. lokakuuta, kun se kohtaa VaLePan kakkosjoukkueen Vammalassa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.