Kirkkoherra Harri Henttinen sai tunnustuksen edelläkävijyydestään

Harri Henttinen ja tunnustuksen luovuttanut Pentti Savolainen. Kuva: Punainen Risti

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.–26. maaliskuuta. Punainen Risti myöntää viikon aikana Ennakkoluuloton edelläkävijä  tunnustuksia henkilöille, ryhmille tai yhteisöille, jotka edistävät toiminnallaan inhimillisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiri myönsi tänä vuonna tunnustuksen Vesilahden kirkkoherra Harri ”KirkkoHarri” Henttiselle.

Harri Henttinen on rohkealla toiminnallaan kirkkoherrana haastanut yhteiskuntaa pohtimaan sukupuolta ja sen moninaisuutta. Hän on antanut äänen sellaisille ihmisille, joille perinteiset sukupuoliroolit eivät tunnu omilta. Henttinen on toiminut oman persoonansa kautta ja pohtinut yhdenvertaisuuskysymyksiä sekä juridisista että teologisista näkökulmista.

Henttinen esiintyy rohkeasti ja persoonallisesti omana itsenään. Hän on pystynyt tavoittamaan ihmisiä, jotka kokevat olevansa marginaalissa, sekä luomaan siltoja erilaisista taustoista tulevien ihmisten kohtaamisille, Punaisen Ristin Hämeen piiri perustelee valintaa.

– Arvostan kovasti tätä huomionosoitusta. Tämä on tunnustus paitsi minulle, niin myös Vesilahdelle ja vesilahtelaisille, sanoo Henttinen tiedotteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?