Tredun rakennustyöt alkavat syksyllä 2015

Havainnekuva Tredun Lempäälän toimipisteestä laajennuksen jälkeen.

Havainnekuva Tredun Lempäälän toimipisteestä laajennuksen jälkeen.

Tampereen seudun ammattiopiston Tredun Lempäälän toimipisteen perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnitteluun Tampereen kaupungin osaamis- ja elinkeinolautakunnassa 5. kesäkuuta. Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi osaltaan hankesuunnitelman viikkoa aikaisemmin.

Tredun Lempäälän toimipisteen peruskorjauksen suunnittelutyötä jatketaan niin, että peruskorjaus- ja laajennustyöt voivat alkaa vuoden 2015 syksyllä. Tilat valmistuvat kesällä 2017. Hankkeen investointikustannukset ovat noin 18,4 miljoonaa euroa, josta Tredun osuus on noin 8,1 miljoonaa euroa ja Lempäälän kunnan 10,28 miljoonaa euroa.

Tuleva rakennuskokonaisuus on yhteensä 9 880 bruttoneliötä, josta kokonaan uuden laajennuksen osuus on 6 022 bruttoneliötä. Tavoitteena on kaikkien oppilaitoksen tilojen mahdollisimman suuri yhteiskäyttö sekä opetuksen että tilankäytön monipuolistuminen ja tehostuminen.

Ammattiopisto ja lukio samoissa tiloissa

Nykyinen Tredun käytössä oleva Lempäälän toimipisteen päärakennus sijaitsee Ahtialanjärven niemitontilla lähellä Lempäälän keskustaa. Tontin koko on noin 2,1 hehtaaria. Rakennushankkeen yhteydessä nykyinen päärakennus perusparannetaan ja laajennetaan siten, että Tredun Lempäälän toimipisteen sekä Lempäälän lukion opetus voi tapahtua samassa toimipisteessä. Opiskelijamäärä nousee noin 750 opiskelijaan, joista lukiolaisia on 450.

Suunnitelman mukaan nykyiseen kaksikerroksiseen päärakennukseen sijoittuu jatkossakin pääosa Tredun tarvitsemista opetustiloista. Vanhassa osassa sijaitsee myös koko oppilaitoksen yhteinen musiikkiluokka. Keittiö ja ruokasali säilyvät paikoillaan, mutta ruokasali laajenee aulakahviona uuden ja nykyisen osan väliin rakennettavaan keskusaulaan.

Oppilaitosten hallintotilat sijoittuvat suunnitelman mukaan nykyisen rakennuksen toiseen kerrokseen. Liikuntasaliin rakennetaan välikerros ja näin saadaan perusluokkia kahteen kerrokseen. Ylemmän kerroksen yhteiskäyttöiset luokat voidaan yhdistää tarvittaessa pienemmän ryhmän ylioppilaskirjoituksia varten.

Laajennusosaan iso liikuntasali

Laajennusosaan rakennuskokonaisuuden keskelle sijoittuu iso, yli 500-neliöinen yhteiskäyttöinen liikuntasali. Sen keskusaulan puoleinen pääty on tarkoitus varustaa nostoseinällä, jolloin koulun juhlissa aulassa sijaitsevan näyttämön ympärille ryhmittyvä katsomo voi laajeta liikuntasaliin. Kuntosali sijoittuu liikuntasalin kupeeseen ylempään kerrokseen.

Pääosin lukion käytössä olevat opetustilat muodostavat kaksikerroksia soluja aulan ja liikuntasalin ympärille. Yhdessä alakerran solussa sijaitsevat myös Tredun kiinteistönhoidon sekä valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen tilat. Oppilaitoksen yhteinen kirjasto-tietokeskus sijaitsee suunnitelman mukaan toisessa kerroksessa. Aivan rannan tuntumaan, laajennusosan ja nykyisen rakennuksen rajalle sijoittuu auditorio, joka varustetaan yhden vuosiluokan vetäväksi suurryhmätilaksi ja mahdollisesti myös Lempäälän kunnanvaltuuston kokoustilaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?