Mestis-sirkus palasi Lempäälään uusin kujein

Monen kuukauden ja muutamien harjoituspelien jälkeen Masku Areenalla taisteltiin jälleen tuikitärkeistä sarjapisteistä. Kauden ensimmäisessä kotipelissä Lempäälän Kisa oli tyly isäntä sarjanousija Keuruun Pallolle. Kahdessa ensimmäisessä erässä Kisa iski kahdesti ja puolusti johtoaan onnistuneesti kolmannen erän ottaen voiton luvuin 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

Uutena kujeena voidaan pitää uusittua ottelutapahtumaa: muutaman vuoden tauon jälkeen hallista pimennettiin valot ja tunnelma oli arvoisensa kotijoukkueen luistellessa jäälle. Uutuusmakua toi myös penkin taakse palannut Juha Juujärvi, joka valmensi vuosien tauon jälkeen kotijoukkueen väreissä Hakkarissa, kun taisteltiin sarjapisteistä. Kaiken lisäksi vierasjoukkue KeuPa oli yleisölle kokonaan uusi tuttavuus.

LeKin kokoonpano oli muutamia muutoksia lukuun ottamatta sama, kuin keskiviikkona Heinolassa. Hyökkääjät Aleksi Luhtalampi ja Valtteri Järvluoma korvattiin Markus Jokisella ja Jesse Huhtalalla. Uutena liigalainana nähtiin viime kaudelta tuttu Tapparan Toni Kallela. Puolustaja Vilho Virmavirta joutuu olemaan muutaman viikon sivussa sormimurtuman vuoksi.

Heti ottelun alusta asti oli havaittavissa joukkueiden välinen tasoero. KeuPa HT:n joukkue muodostuu vielä pitkälti Suomi-sarja -pelaajista ja Kisan liike oli huomattavasti parempaa ensimmäiset minuutit. Keuruulaisilla oli havaittavissa samoja elementtejä, kuin LeKillä nousukautena: ennakkoluulottomuutta ja kovaa työntekoa sekä näyttämisen halua.

Heinolassa puuttunut peli-ilme ja oma peli, etenkin vahva hyökkäysalueen liike ja painostus, oli nyt saatu paremmin uomiinsa. Kisan taitotaso oli huomattavasti vastustajaa parempi hyökkäysalueella, mikä johti hyviin laukaisupaikkoihin. Kun vedot jäivät heppoisiksi tai haettiin liian heinoja kuvioita, sai KeuPa-vahti Erno Suomalainen ottaa tukun helppoja torjuntoja.

Ensimmäisen kerran verkot helähtivät Suomalaisen takana avauserän puolessä välissä. Kolmosketjun pitkän painostuksen myötä puolustaja Jimi Santala teki itselleen vahvalla luistelulla tilaa ja napautti kiekon maaliin kovan ruuhkan avittamana. Miikka Männiköllä ja Matias Simontaipaleella oli mahdollisuudet lisätä johtoa, mutta he jäivät tuloksetta.

2-0 maali tuli upean syöttökuvion päätteeksi toisen erän alussa. Keuruulaisten paha vaihtovirhe antoi Kisan ykkösketjulle kolme vastaan yksi -hyökkäyksen, josta he eivät erehtyneet. Markus Jokinen käytti kiekon keskellä Sami Holapalle, joka palautti kiekon saman tien laiturilleen. Jokinen täräytti kiekon aivan maalin yläpeltiin jättäen Suomalaisen ilman mahdollisuuksia.

– Vaihtosekoilu 2-0 -maalissa jäi harmittamaan, mutta numerot kertovat, että olemme menneet eteenpäin etenkin puolustuspelissä. Ottelun lopulla olimme rohkeampia, mutta alussa taisimme kunnioittaa vastustajaa liikaa, kommentoi KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki ottelun antia.

Paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi voinut olla jo ohi kahden erän jälkeen, niin paljon paremmin LeKi pääsi maalipaikoille. KeuPa sai avattua hyvin, mutta oli ongelmissa saada laadukkaita laukauksia. Puolustuspäässä vääntövoima ei riittänyt, ja Kisa sai pyörittää usein pitkiäkin pätkiä kulmapelejä, kuitenkin laihoin tuloksin: KeuPa oli jäähyllä vain kahdesti, samoin kuin LeKi.

– Pääsimme hyvin päätymyllytyksiin, mutta emme saaneet hankittua niistä vastustajalle jäähyjä. Tuomarilinja oli tänään erinomainen, he antoivat poikien pelata, kehui LeKi-luotsi Juujärvi.

Kolmanteen erään pelin henki muuttui. KeuPa laittoi alussa kaiken peliin ja hallitsi erän alkua nostamalla karvaustaan korkeammalle. LeKin maalilla Dominik Hrachovina kuitenkin jatkoi siitä, mihin keskiviikkona jäi. 24 torjuntaa toivat Mestis-uran ensimmäisen nollapelin. Hrachovina säväytti etenkin vahvalla mailapelaamisellaan ja hän tuli usein pitkällekin vastaan maaliltaan auttaakseen puolustajia.

Miehen tähtihetkiin kuului KeuPa-kapteeni Taneli Maasalon pysäyttäminen kahdesti, kun KeuPa haki kavennusta ylivoimalla viimeisen erän paineensa aikana. Huikea kilpitorjunta ensin yläkulmasta ja lähes heti perään kypärätorjunta pitivät johdon kahdessa maalissa.

Maasalon lisäksi KeuPalta esiin nousi taitava hyökkääjä Janne Kumpulainen, joka muutamaan otteeseen hassutteli Kisa-puolustusta. Viime vuonna LeKissä pelannut puolustaja Vili Palola jäi näkymättömiin. Puolustupäässä Kisalta vahvasti KeuPa-hyökkääjiä pimensivät voittomaalintekijä Santalan lisäksi nuoret Aleksi Elorinne ja Jimi Kuronen.

– Kolmannessä erässä olimme enemmän ottava osapuoli, mutta hyvää oli, että puolustimme laadukkaasti keskustaa ja vieläpä jäähyittä. Olimme tänään joukkue, joka on tärkeä juttu. Ryhmä muuttui vielä aamuharjoitusten jälkeen, siitä huolimatta kaikki pelasivat joukkueelle eivätkä vain omalle uralleen, jakoi Juujärvi tunnustusta.

LeKi sai tasoitettua peliä KeuPan rynnistyksen jälkeen ja sai saumat ratkaista pelin lopullisesti. Jokinen ja Holappa pääsivät kahden maalivahtia vastaan, mutta Suomalainen ennakoi syötön ja esti maaliaikeet. Tappara-laina Patrik Laineellakin oli muutamia maukkaita paikkoja, mutta apina selässä taisi haitata viimeistelyissä. Hän on kuitenkin osoittanut kuuluvansa Mestis-tasolle ja oli Kisan yritteliäin hyökkääjä illan kamppailussa.

– Olimme raikkaampia kuin keskiviikkona. Hyvä esimerkki kehityksestä oli Patrik Laine: tänään kahdeksan laukausta ja yksi menetys, viimeksi taisi olla toisin päin. Tällaista kehitystä kaivataan jokaiselta, Juujärvi tuumi.

KeuPa otti lopussa vielä aikalisän, mutta LeKi sai pidettyä paineen poissa omasta päädystä. Maalivahdin vierailija sai otettua maaliltaan vasta 20 sekuntia ennen loppua eikä viimeisten minuuttien aikana Hrachovinan nollapeliä uhattu toden teolla. LeKi pääsi tuulettamaan täyttä  pistepottia kotiavauksen kunniaksi jättäen keuruulaiset tyhjin taskuin kotimatkalleensa historiansa ensimmäisen Mestis-vierasottelun jäljiltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?