Tuplaviikonloppu toi lentopallossa täydet pisteet

Miesten lentopallon 1-sarjassa Lempäälän Kisa ohitti aallonpohjansa ja otti kaksi riemukasta voittoa tuplaviikonlopun kamppailuista. Loimaan Jankko kaatui kotona 3-1 ja jyväskyläläinen Huhtasuon Kisa vieraissa puhtaasti 3-0.

Pienten pelitavallisten muutosten ja apuvalmentaja Marko Panun mukaan tulo treenikentille toi uuden vaihteen Kisan peliin. Lauantain Jankko-ottelussa oli hieman erikoislatausta, sillä loimaalaiset eivät olleet vielä hävinneet peliäkään. LeKin valmistautuminen osui nappiin ja pahat aloitukset toivat etulyöntiaseman läpi pelin.

Etenkin keskimies Sten Kruudan syötöt ja paterit sekä Jukka Lehden rauhallinen passipeli muutamine peippeineen toivat positiivista tulosta. Jankko sai kahdessa ensimmäisessä erässä vain 18 ja 16 pinnaa. Kolmannessa erässä Kisan nostopeli hieman rakoili ratkaisuhetkillä, vaikka johtoa oli jo turvallisen tuntuisesti puolessa välillä.

– Olin jo voittamassa peliä kolmannessa erässä ja sitten nostin pari palloa seinille, siinä se sitten olikin, harmitteli kapteeni Sauli Silpo kolmannen erän menetystä.

Neljänteen erään Kisa petrasi ja vei sen 25-19. Etenkin Tommi Roinisen nostopeli oli takuuvarmaa ja hakkuri Anssi Vesanen paransi selvästi edellisistä otteluista.

Hyvä vire sai jatkoa, kun sunnuntaina matka jatkui Jyväskylään. Vielä voitoitta ollut HuKi jäi myös tällä kertaa ilman pisteitä, kun Kisa vei erät jättäen kotijoukkueelle pisteet 22, 12, 18.

– Saimme karistettua nopeasti eilisen pelin ja matkan aiheuttaman väsymyksen jaloistamme, kertoi tyytyväinen libero Jussi Niemi Jyväskylän reissusta.