Kisan Mestis-syksyn arvosanaksi 7½

Kisa – KooKoo 2 – 1, Jukurit – Kisa 4 – 3 VL

Pelien henget: Kisan kotipelaamista on manailtu ja kummeksittu sen vaisuutta, mutta tulevaa liigatiimiä Kouvolan Kiekkoa vastaan lempääläissakki oli terästä. Kauden paras kotipeli tuotti Jimi Santalan ja Markus Jokisen maaleilla makean voiton, vaikka loppuhetket Kisa pelasi alivoimaa kolme vastaan kuusi. Mikkelistäkin mukaan raapiutui arvokas piste, kiitos Tappara-apu Teddy Da Costan tehojen. Neljä lisäpistettä nosti Kisan sijalle seitsemän.
Syksyn yleisarvosana: Kokonaisuutena syksyä voi pitää lievänä pettymyksenä. Juha Juujärven uskottiin saavan lempääläisten peliin kestävän pelisabluunan, millainen ajoittain toki löytyikin. Silti ailahteluita, jopa rimanalituksia, tuli hiukan liikaa tyyliin kotihäviö 0 – 6 Savonlinnalle. Arvosana 7½ kuvaa hyvin Kisan syksyä, ei katastrofi, mutta ei loistoakaan. Luotto pelin kehittymiseen on kuitenkin luja, Juujärven ja muiden valmentajien ote on ammattimainen ja tekemisessä on selkeä visio.
Juujärven jupinat: ― Joukkueemme on tällä kaudella ihan harkitusti nuori, yksi päätehtävistämme on kehittää nuoria pelaajia. Joukkueen ytimen nuoruus tuottaa pelillisiä ailahteluita, joita ikävä kyllä kotikaukalossa on nähty hiukan liikaakin. Mielestäni moni pelaajistamme on kehittynyt syksyn aikaan. KooKoo-peli oli selkeä harppaus eteenpäin, veti Juha Juujärvi syksyä yhteen.
Syksyn onnistujat: Kisan ykköspelaaja on ilman vastamutinoita ollut pakki Jimi Santala, joka on tehokas ja älykäs, aivan selkeä alakerran johtaja. 17 tehopistettä 19 ottelussa kertovat omaan kieltään, pakille tärkeä plusmiinus-tilastokin on yhden täplän plussalla. Konkari Miikka Männikkö oli joukkueen ykköstykki ja -hyökkääjä ennen lähtöään Itävaltaan. Kolmas onnistuja on hyökkääjä Markus Jokinen, joka on maalintekijä korkeimpien voimien armosta. Pitkä loukkaantuminen vei alkusyksystä paljon pelejä pois, mutta 13 pelissä kootut yhdeksän tehomerkintää ovat kehujen arvoinen suoritus, semminkin kun hänen maalinsa ovat ratkaiseet useampia sarjapisteitä Kisalle.
Nuorten plussat: Kisalla on paljon 1990-luvulla syntyneitä pelureita, joista oman kylän miehen Sami Laakson taisteluilmeestä ei voi olla pitämättä. Aleksi Luhtalampi pelaa tasaisesti, Jesse Huhtala puolestaan on väläytellyt huimaa potentiaaliaan, kuten vasta 16-vuotias Patrik Lainekin.
Liiga-liikenne: Kisassa on käynyt 46 pelaajaa, joka on toki paljon, mutta verrattuna edelliskausiin huomattavasti vähemmän. Liiga-avut tulivat kaikki farmiemoista Tapparasta tai Ilveksestä. Liigasta on tullut hittejä tyyliin Aleksi Elorinne, Masi Marjamäki ja Teddy Da Costa, mutta myös heikommalla asenteella on Lempäälään muutama liigapeluri tullut, ikävä kyllä.
Syksyn yleisilme: Markkinoinnissa Kisa on ollut topakampi kuin muutamaan vuoteen, se on näkynyt jonkin verran ottelutapahtuman virkistymisessä. Yleisökeskiarvo on 313 silmäparia, mikä mukailee edelliskausien määriä. Harmillista on, ettei viime kauden hittituotetta eli kotipeliä Hakametsän halliin ei saatu järjestettyä. Olisiko aika miettiä ulkoilmapeliä jossain vaihetta kautta vaikka ensisesongille?
Mitä seuraavaksi?:

Kuva: Jani Huurne Kapteeni Toni Niemi on kantanut suurta pelillistä vastuuta Kisan alakerrassa. Kokenut ja aina rauhallinen pelimeis on suoriitunut syyskaudesta kohtuullisen hyvin, pisteitä on koostunut 2 + 6.

Kapteeni Toni Niemi on kantanut suurta pelillistä vastuuta Kisan alakerrassa. Kokenut ja aina rauhallinen pelimeis on suoriitunut syyskaudesta kohtuullisen hyvin, pisteitä on koostunut 2 + 6. Kuva: Jani Huurne

Joulupuuroa ei kauaa ehditä sulatella, sillä pelit kutsuvat jo 28. joulukuuta, jolloin Kisa matkustaa Turkuun TuTon vieraaksi. Kotihallliin Kisa palaa Jukuriot-pelin myötä tammikuun 3. päivänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?