Lentismiehet elävät vaikeaa hetkeä

Kuva: Marko Panu Toni Laineen riemukkaat tuuletukset olivat sykähdyttävintä LeKi-antia muuten synkeässä viikonlopussa. Kisa konttasi kahdesti 1-sarjan ylemmässä jatkosarjassa.

Kuva: Marko Panu
Toni Laineen riemukkaat tuuletukset olivat sykähdyttävintä LeKi-antia muuten synkeässä viikonlopussa. Kisa konttasi kahdesti 1-sarjan ylemmässä jatkosarjassa.

Lempäälän Kisan lentismiehet elävät juuri nyt hankalia aikoja. Mennyt viikonloppu tuotti kaksi kirvelevää tappiota, kun kotona Kisa kärsi 1 – 3-tappion Kuortaneen valmennuskeskuksen alle 19-vuotisten maajoukkueelle. Heti perään seuraavana päivänä eli sunnuntaina 24. tammikuuta Kisa konttasi Nurmossa Jymy-Kuutosille erin 0 – 3 huolimatta siitä, että lempääläiset johtivat sekä toista että kolmatta erää ajoittain selvilläkin lukemilla.
– Nyt on ylemmän jatkosarjan taso huomattu, että 90 prosenttisella pelillä ei pärjää. Vähän on näkyvillä henkistä takalukkoa ja varsinkin nostopelimme ailahtelee aivan liikaa, keri viikonloppua yhteen Kisa-piiska Esa Kunnari.
Kotiottelun alku Kuortanetta vastaan antoi osviitan viikonlopun askelmerkeistä: Nuoret tulevat tähtipelaajat syöttivät lempääläisten vastaanoton liki seulaksi. Pelin edetessä vastaanottokin tiivistyi, mutta toinen iso ero koettiin kenttäpuolustuksessa. Kuortaneen pelaajat kaivoivat muutamia mahtipuolustuksia parketista, kun taas Kisan puolelle jäi palloja ajoittain liian helpolla.
– Kisa-ottelu oli meille odotettu ja pelasimme kokonaisuutena hyvin. Pojat puhuivat etukäteen lempääläisten nimimiesten kohtaamisesta, saimme keskittymsen pysymään koossa loistavasti, kommentoi nuorisomaajoukkuetta valmentava Pertti Honkanen.
Nurmon Jymy-Kuutoset oli usean asteen heikompi sakki kuin Kuortane, mutta lempääläisten alakulo jatkui Pohjamnaalla. Avauserä oli tasainen, se päättyi 26 – 24 Nurmolle, toista erää Kisa johti alussa selvästi, mutta romahti pikkupisteisiin 25 – 19. Päätöseräkin noudatti samaa kaavaa. Alun hyvä kaula muuttui lopun trilleriksi, jossa Nurmo sai pahoilla syötöillään ratkaistua ottelu edukseen pikkupistein 26 – 24.
Viikonlopun plussia olivat lauantaina Toni Laineen räväkkä torjuntapelaaminen sekä sunnuntaina Saku Korhosen tasaisuus ja Sten Kruudan vahva pateripeli.
Ylemmän jatkosarjan panos on ratkoa joukkueiden sijoitukset tulevia play off-otteluita varten. Kuuden joukkueen sarjan neljä parasta saa tärkeän kotiedun kevään huipennukseen. Kisa on avannut jatkosarjan yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla. Peli-ilmeen kohennusta joukkue pyrkii saamaan aikaan lauantaina 30. tammikuuta, kun yksi lohkon suosikeista Kyyjärven Kyky saapuu Hakkariin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?