LVS esittää: Naisten 1-sarja Lempo-Volley – Vaasan Kiisto ennakkohaastattelu

 

Sunnuntaina 3. lokakuuta naisten lentopallon 1-sarjan ottelussa kohtaavat Lempo-Volley – Vaasan Kiisto. Kuva: RiiviöImages

Lempo-Volleyn naiset pääsevät viimein palaamaan kotikentälleen ja yleisön eteen sunnuntaina 3.10. Naisten 1-sarjapelissä vastaan tulee Vaasan Kiisto kello 15 alkavassa matsissa.

Edellisen kerran Lempo pelasi kotiyleisönsä edessä viime marraskuussa. Sen jälkeen 2-sarjakausi keskeytyi ja treenipeleissäkään ei Lempo pelannut yleisölle Hakkarissa.

Naisten 1-sarjaa Hakkarissa ja Lempäälässä on nähty viimeksi 1990-luvulla, muisteluiden mukaan vuonna 1995.

– Hyvillä fiiliksillä taas kotihalliin. Onhan siitä jo noin vuosi, kun viimeksi pelattiin kotona yleisön edessä, Lempon keskitorjuja Minja Lindell kertoo.

 

Lempo hakee sunnuntaina 1-sarjataipaleensa avausvoittoa. Raisiossa tuli jo erävoitto, mutta RaisU ja Isku ovat vieneet pisteet alkukaudesta erin 1–3 ja 0–3.

Raisiossa lempolaisten esitys oli jo Isku-peliä tasaisempi ja sarjan kärkipäähän arvioitu RaisU joutui tekemään kovan päivätyön.

– Se oli hyvä esitys aika ajoin, mutta taas joinain hetkinä sukellettiinkin. Tyytyväinen täytyy olla siihen, että tähän mennessä ollaan pelattu nousujohteisesti, päävalmentaja Jani Huurne kertoo.

Kokoonpanopuolelta Lempo saa takaisin riveihinsä B-nuorten alueiden SM-kultaa voittaneet yleispelaajat Tessa Francken ja Veera Vuorentaustan, jotka puuttuivat RaisU-pelistä.

Raisiossa avauskokoonpanoon hakkuriksi päässyt Iida Ylimäki vastasi hienosti huutoon 12 pisteellä. Huomionarvoista oli myös Milana Hutkon tehoilemat 13 pinnaa keskitorjujana.

Myös yleispelaaja Annika Saari osoitti alkukauden kehut todeksi ja palkittiin Lempon parhaana.

– Kun tullaan kotisaliin, syöttö-vastaanotto-pelissä pitäisi olla vastustajaa parempia. Toivottavasti saadaan runsas kotiyleisä paikalle ja hyvä lataus peliin.

 

Kiisto on pelannut vasta yhden pelin, kun se voitti avauspelissään Nurmon Jymy Akatemian 3-0. Esitys oli kotisalissa vakuuttava, kun Jymy sai parhaillaan 19 pistettä.

Viime kauden sarjanousija oli runkosarjassa seitsemäs ja eteni lopulta välieriin keväällä 2021. Tälle kaudella ryhmä vaikuttaa vahvistuneet. Puheet kertovat Kiiston tavoittelevan lähovuosina liiganousua, eli positiiviset tuulet puhaltavat rannikolla.

Viime kauden ykköstykki oli laitapelaaja Alisa Mansikka-aho. Avauspelissä hän oli kuitenkin vasta joukkueensa kolmanneksi tehokkain, Kiistolta voi siis odottaa laajaa hyökkäysvoimaa.

Pisteykkönen oli 16 pinnaa tehoillut Noora Rasinperä ja Sandra Hautalakin teki 10 pistettä. Kiistoa valmentaa Patrik Ojaniemi.

– Joukkueella on hyviä ja liigakokemusta omaavia laitapelaajia. Rasinperä tiedetään vaaralliseksi, hän voi pelata hakkurina tai yleispelaajana. Lisäksi heillä on laadukas passari. Muutamaa väläystä lukuun ottamatta ei olla ehditty heidän pelejään seuraamaan, Huurne kertoo.

 

Teksti: Antti Raunio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?