Lempo-Volley voitti trillerin – Siiri Vehmanen liittyi kokoonpanoon

Siiri Vehmanen toi Lempolle torjuntavoimaa Raisio-voitossa. Kuva: Enna Huurne

Huh-huh ja isot hikikarpalot. Lempo-Volleyn naisjoukkue esitti ykkösarjaottelussa Raision Urheilijoita vastaan kaikki lajin ihanimmat ja kauheimmat hetket rapialle sadalle läsnäolijalle Hakkarissa. Lopussa kuitenkin ilonkiljunta kuului lempääläisten puolesta, kun Karoliina Viitaniemen iskemä ottelupallo ei Lempon puolelle ikinä palautunut. Loppunumerot olivat 3–2 (25–20, 25–20, 17–25, 22–25, 14–16).

Jossittelu voidaan käydä ainakin seuraavissa asioissa: Lempolla oli loistosauma neljännessä erässä hoitaa voitto kotiin, johto oli massiivinen tilanteessa 21–14. Toisen jossittelun voi tehdä Raisio, sillä oli päätöserässä ottelupallo tilanteessa 14–13, mutta Lempo-passari Annastiina Tarkkanen hoiti sen.

Voitto oli sikälikin makea, että Raisio oli ennen Lempo-ottelua tappioton.

Lempo sai parketille rosteriinsa Siiri Vehmasen, joka on ollut joukkueen fysiikkavalmentajana alkukauden ja hyppää nyt kentän puolelle. Hän jatkaa myös fysiikkavalmentajana alkukauden tapaan. Vehmanen on mukana Lempon pelaavassa kokoonpanossa loppukauden sen mukaan, kuinka oma siviilielämä pelaamisen mahdollistaa.

Keskitorjuja Vehmanen on pelannut urallaan 127 liigapeliä. Viime kausi sujui OrPon Mestaruusliigan joukkueessa, hän pelannut liigaa myös Kuusamossa ja LiigaPlokissa. 187-senttinen Vehmanen on mainio lisä Lempon keskipelaajaosastolle, joka on ollut kauden hieman kapea alkukauden.

Raisio-ottelussa Vehmanen tuli kentälle neljännessä erässä ja loisti etenkin päätöserän tiukoilla hetkillä.

Kaksi erää meidän jokainen osa-alue toimi ja vastustaja oli jähmeänä. Tauon jälkeen Raisio paransi muun muassa puolustustaan. Neloserän menetys harmittaa, siinä hyökkäyspelimme hiukan jäätyi, tilitti Lempo-luotsi Tuomas Alatalo.

– Vehmanen tuli kentälle ja toi nimenomaan torjuntavoimaa. Kaikin puolin hienofiiliksinen ottelu, kyllä pelin jälkeen pelaajista paistoi riemu ja nautinto kauas, jatkoi Alatalo.

Karoliina Viitaniemi kokosi 16 pistettä, yleispelaaja Roosa Päykkönen kymmenen ja passari Annastiina Tarkkanen yhdeksän pistettä. Raison tehokkain oli kolme erää pelannut Silja Arohonka 12 pistemerkinnällään.

Ainakin hetkeksi sarjakärkeen noussut Lempo jatkaa pelejään kahden viikon kuluttua 5. marraskuuta Hakkarissa LP Viestin Akatemiaa vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?