Kesätyötukea 15–17-vuotiaille

Lempäälän kunta maksaa vuonna 2013 nuorten kesätyörahana 200 euron tuen työnantajalle, joka on valmis palkkaamaan 15–17-vuotiaan lempääläläisen nuoren tämän ensimmäiseen kesätyöpaikkaan. Kesätyönantaja on yritys, yhdistys tai järjestö, ei yksityistalous. Kesätyö tehdään 1.6.–30.8. ja vähimmäistyöllistämisaika tuen saamiseksi on 10 työpäivää vähintään kuusi tuntia päivässä.

Työnantaja saa kunnan tukea pääsääntöisesti yhden nuoren työllistämiseen. Kesätöihin palkattava nuori ei saa olla ko. yrittäjän tai yrityksen omistajan perheenjäsen. Työnantaja tekee kirjallisen työsopimuksen työllistettävän nuoren kanssa, ja kesätyöstä on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukainen palkka

Tällä hetkellä yhteensä 16 yritystä ja työnantajaa on lupautunut työllistämään lempääläläisen nuoren kesätyörahaehdoin.

Ne ovat Heikki Hakala Yhtiöt Ky, Ilmastointi-Turppa Ky, Kiinteistöleijonat Oy, K-Market Lempäälä, Lempäälän Ehtookoto ry, Lempäälän Maalaustyö Tmi, Lempäälän Yrittäjät ry, N-Clean Oy, Pirkan Laaturakenne Oy, Pirkanmaan Yrittäjät ry, Pirkkalan-Lempäälän 4H yhdistys ry, Pito- ja Lounaspalvelu Satu Luukas, Ravintola Captain Hook, Sirkustus, Sportia Matti ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy.

Kesätyötä hakevat nuoret voivat ottaa suoraan yhteyttä ko. työnantajiin ja sopia kesätyöllistymisestä.

Kunnan tuen saadakseen työnantajan on ilmoitettava työsopimuksen solmimisesta sähköpostitse Lempäälän Kehitykseen Teija Koskiselle, joka myös ottaa vastaan kesätyöllistämisestä kiinnostuneiden yritysten ilmoittautumisia.

Tuettu työsuhde voi alkaa, kun Lempäälän Kehitys lähettää vahvistuksen työnantajalle.

Päivitetty tilanne kesätyöpaikkojen saatavuudesta on nähtävissä Lempäälän Kehityksen internetsivuilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?