Kisalta täydellinen Mestis-viikko

Kuva: Harri Hedman
Tommi Välimaa on vertynyt heti syyspuolella upeaan vetoon. Alkukauden pistesaldo näyttää kahta maalia ja kahta syöttöä. Välimaan tärkein anti joukkueelle on kuitenkin loistava pulustuspään pelaaminen, etenkin alivoimilla hän on joukkueensa ykkönen.

Kisa – Espoo United 3 – 2 VL, RoKi – Kisa 1 – 3, Hermes – Kisa 2 – 5

Pelien henget: Kahdeksan pistettä tarjolla olleista yhdeksästä on upea saldo Lempäälän Kisan Mestis-joukkueelta. Kotona kellistyi nimivahva Espoo Unitedin joukkue sinnikkään takaa-ajon jälkeen tanskalaisnuorukaisen Nikolaj Kragin jäätävällä rangaistuslaukauksella. Lapista ja Kokkolasta LeKi anasti täydet pistepotit kylmän järkevällä pelaamisellaan, jonka takalukkona oli nuori maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen häikäisevillä torjunnoillaan. Viiden pelatun kierroksen jälkeen Kisa on sarjakakkosena 12 pisteellään.
Kuuselan kommentit: – Kyllä voittamisen tunne on mahtavaa. Pohjoisen pitkä reissu oli kaikin puolin onnistunut, saimme hitsattua porukkaa yhteen ja onnistumisiakin tuli laajalla rintamalla. Tahti jatkuu hurjana, edessä on taas kolmen pelin viikko, jota varten alkuviikko harjoitellaan fiksusti. Nyt remmi pitää olla sopivan kireällä, asetteli iloinen LeKi-valmentaja Miikka Kuusela ajatuksiaan sanoiksi.
Sankarigalleria: Espoo-ottelussa liukas hyökkääjä Ismo Nikkinen osoitti, että hänen paikkansa on pelaavassa kokoonpanossa. Tahtomaali ja toiseen esityö oli Nikkisen saldona. Rovaniemellä tasaisesti vyöryneen Kisan ykköspyssy oli hienon ja tärkeän osuman iskenut Anton Ollikainen, joka kiekkoili viime kaudella Kajaanin Hokissa. Kokkolassa Hermeksen liekin sammutti ennen muuta kokenut Antti Kangasniemi, joka teki osuman ja syötti kaksi. Edellisviikon sankari Jere-Matias Alanen tykitti Kokkolassa maalin ja syötti toisen, tätä ennen hän piipahti emoseurassaan Tapparassa CHL-ottelussa, missä syntyi myös yksi osuma slovakialaisvieraan verkkoon. Molari Ukko-Pekka Luukkosen kolmeen peiin mahtyi kaikkiaan 92 pelastusta.
OHO!: Espoo Unitedista on kirjoitettu ennen kautta palstoittain juttuja, etenkin seuran talousmurheista ja seuran miljonääriomistaja Jussi Salonojan tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Espoolaisten pelipaita oli kiinnostava; valkeassa edustusasussa eivät sponsorilogot pullistelleet. Nähtäväksi jää, millä nimellä espoolainen edustusjääkiekko seuraavina vuosina pelaa. Kenties Bluesina? Vai jopa Kiekko-Espoona? Tuskin Espoo Unitedina kuitenkaan.
Mitä seuraavaksi?: Kisa kohtaa myös kautensa hyvin aloittaneen Kiekko-Vantaan keskiviikkona 11. lokakuuta Hakkarissa. Sitten seuraa rujo bussissa istumisrumba, kun Kisa ajelee Imatralle perjantaina 13. lokakuuta, josta se palaa yötä myöten Lempäälään, jossa on lauantaina peli Rovaniemeä vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?